Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, July 10, 2013

Muhammad Syuhayl Aryan - 6 bulan

update sikit perkembangan Aryan di usia 6 bulan.... mggu lps baru bkesempatan cucuk dia. ok la w/pun terlewat sikit... huhuhuhu... mama xsmpt... skrg aryan dh pndai mkn byk, i awal2 dia nk start mkn trs je bg bubur nasi yg i buat sendiri.... klu blh xnk ajar langsung mkn nestum.... eermmm blh kot klu nk buat mcm snack je, tp stkt ni Alhamdulillah.... lum ajar lg pun. sbb belajar dr pengalaman lps, mknan pertama amsyar bg nestum, mcm2 jenis n perasa mama beli buat stok. bubur pn msk..... tp tiba2 amsyar memilih xnk mkn bubur nasi, nk nestum je.... huh, mcm2 cara belajar buat bubur nasi n mcm2 resepi, xnk jgk. mkn la sikit2.... tp xmcm yg diharapkn.... huhuhu sedih, smpai skrg si abg tu mkn memilih n sejak dh skul ni je, abg amsyar nmpk jgkla nk mkn nasi byk..... -.-

ok, berbalik cite asal.... lg... aryan dh mula nk angkt montot... klu tggalkn dia meniarap dpn tv, bila tgk blk dh jauh peginya. dia golek2..... pusing sana sini.... hehehehe.... kdg2 terkejut mula2 letak elok atas toto, tp tggal jp dh hjg2 karpet dh... yg tukang report adalah abgnya.... heeeeee...

owh berat skrg 7.5kg... dh start naik sikit2.... xpela. tu pn dh berat bg mamanya yg xberapa larat nk dukung ni.... lenguh. lain2, eerrmmm dh pndai kutip2 brg msk mulut, dh kenal org2 sekeliling, klu xkenal mula bkerut kening tgk lama2... ;p dh pndai main ngn abgnya cikucak.. hehehehe.... kdg2 abgnya bkn main ngn dia pun.... tp terkekek2 gelaknya.... hahahaha lawak. pastu dh pndai buat muka simpati nk tdo, nk susu, nk mkn, nk srh dukung.... hihihihi.... xsmpai ati tau tgk muka dia..... ;D

ok... marilah mencuci mata tgk senyuman ini.... heeeeeeee.... ; D

mmg pantang tgk kamera dak tecit ni... ;)

baru bgn tdo pn senyum gk... 

ni lg la, pg2 dlm keta baru celik... tp mata tajam je pndang kamera... hihihi 

kt klinik

lg...

baik aje dia... ♥

nk blk da.. 

semua gambar bj ijo ni kt klinik ritu cucuk 6 bln.... tp umur dh 6bln 2 minggu dh rasanya.... huhuhu... terlambat. tp nasib baik mood dia ok menunggu lama2, smpai time nk cucuk je nangis sikit... kikiki...

haaa, ni gmbr 2hari lps... pg2 nk anta bbysitter.... dh siap mandi sbb yak manyak... heeee.... dh ngantuk tu, hek2 aje, pakaikn jam abgnya trs diam.... hahahahaha.... ;)



5 comments:

cplud miera said...

salam ramadhan kak. alahai comei sungguh aryan. tecit2 dah encem tau! hehe. alamak yeke kak, klu bg nestum langsung xmo bubur? afham sy dh suap nestum. bubur pon de bg jugak tp makan sket jer. klu pengasuh nak suap bubur langsung tak mo. ish riso pulak. harap afham ok kot..

.:. Maa .:. said...

mira, selamat bpuasa mira... tu ikut pd baby kot... tp akak mcm xnk ajr sgt bg nestum... tu pun ikut pengalaman lps, abgnya tu xnk bubur... nestum je dia mkn... mungkin sbb nestum manis dr bubur nasi yg tawar tu... xdap la bila rasa yg manis lg sdp... hehehe, xpe mira... sempat lg bg bubur je dulu. klu dia lapar, dia mkn aje... ;)

~emma~ said...

aryan ome sangat.. pandai senyum ek tgk camera.. :-)

MAMASUE said...

betul2 rupa mama dia

.:. Maa .:. said...

emma, aryan mmg suka kamera emma, klu letak je hp dpn dia, mata tgk je... senyum plk tu.... klu mood ngntuk jdla muka yg pkai jam tu... hihihihi

mamasue, hihihihi.... ye kot ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...