Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, July 5, 2013

smlm pnya kisah.... abg amsyar... :'(

i kan, klu mood xbaik tu mesti ada apa2 yg spoil.... mcm pg smlm la, si abg amsyar tu... selalu bikin panas pagi2 laahhaaaaiii.... ok, start dr dia bgn pg.. ok lg.... bila papanya dh mandikan.... dh start jerit2 tunjuk protes sbb ngntuk nk tdo katanya.... xpe, cam biasa siapkan dia jgk.... i terkocoh2 oke.... sendiri pn xsiap lg... tp setelkan amsyar dulu sbb nanti van dtg.... ha, kisah van ni plk.... sblm kami confirm utk byr van bulanan dtg amik pg2, amsyar mengamuk2 klu dgr van dtg dpn umh... (van tu dtg amik ank jiran i yg jgk skul kt mcik) nk naik van... nk naik van... menjerit2 dh... ok, skali dua xpe, acik van mengalu2kan... van pun besar n byk kosong lg.... 

then, bila keadaan mcm tu, kami dh tentu jd segan nk tumpangkan n xberbayar kan.... so decide utk byr je bulanan van kt mcik utk amik si abg ni pg2.... dh setel 1 prob. i dh confirmkan kt abg driver tu amsyar confirm naik van start 1 Julai........

bermula cerita, 1 Julai dia seronok lg.... kami lega. xyah rushing sgt pg2 kan nk antakan dia.... hari kedua dh start ckp xnkla naik van.... nk naik keta papa je.... adooiiilaaa.... mmg lumrah bdk2 kot... klu nk meragam mcm2 serba serbi xkena la. xnk pkai bedakla... xnk pkai bj la, xnk pkai myk rmbut la.... sikat rambut kang dia selerakkan blk... huh geram. tp i dukung gk dia nk msk van, last2 dia nangis tolak2 van tu pakai kaki, geram nk gigit telinga dia tau.... hish, then xpe i kontrol... ckp kt abg driver tu xpela bang, sya anta nanti...huhuhu malu tau.

msk umh blk, i merajuk ngn dia xtegur dia smpai anta kt skul dia pun i xpndg pn... dlm hati sebak dh ni... dia pn dh berair mata jln galas beg sendiri... kiri kanan tgn pgg biskut cebik2... then papanya pn tggalkn je sj nk tgk reaksi dia... kami tgk dr jauh, ada ust skulnya amik bwk naik ats... tp papanya pusing blk srh i pujuk dia.... haih, pg2 buat cerita sedih dh...

i menurut perintah, naik kt skul dia nk jmpa abg amsyar, tgk2 dia bersila kt dpn pintu kelas, tepi rak kst... syahdu tau, smbil meleleh air mata dia.... i apa lg, peluk dia cover2 la sedih i.... huhuhu, ckp cpt abg dh lmbt nk smyg dhuha dh... dia bgn peluk i blk ckp.... 'sowi mama...sowi...' 'jgn mrh abg dahh...' fuuuhh, sedih yg amat tau.... then nasib teacher dia dtg tegur tnya, 'abg amsyar... jom2 amik wuduk,' then teacher dukung amsyar... bwk gi blk sblh.. i lega dia dh ok... tp dlm hati still rasa bsalah... fuuuhhh... tarik nafas dlm2.... amsyar siap babai lg... ok la tu... msk keta. sebak jgk i sikit2..... xblh over2... ;p fuuuhhh.... so sori abg.... luv abg byk2... -.-

mama kena kuat semangat layan karenah ank mama sorg ni tau, manja belebih2.... jom la layan perasaan ngn tgk gmbr bujang i yg dh besar ni... ♥♥♥

syg dia ketat2 walaupn byk btl ragam mcm2nya... 

hehehe, suci muka abg amsyar w/pun tgh moody... hihihi

nk kuar jln2 pn smpt lg ni... ;)

perasan x dia buat apa, tunjuk kaki bila mama snap, btuah btl...

manja belebih2 kalah la adik2... huhuhu

ngn papa lg mengada... teman gaduh, geng tgk muvi.... ngam ler...


10 comments:

~emma~ said...

comel sgt abg amca nie.. besar dah kan.. dulu punye la ma risau amca tak pandai ckp cam ank lin..hehe
skrg bukan main lagi abg amca tu...

*sedih pulak la bace.. :(

mamaamni.blogspot.com said...

gitu la kan hati mama ni kan..sebak tu dah penuh dlm hati dan terkontrol tu berjurai jugakla..saya pon mcm2 karenah budak ni maa..sampai sy hangkut bju nk lari bagai..sampai saya ckp ank2 mama dah takde sape nk jadi anak mama lagi..siannya mama ni sambil meraung kadang2 tu..apalagi budak2 ni pon meraung tak ingat jugakla kan...ni tgh baca ma punya pon berair mata tak hengat..taip cite sendiri pon bergenang,..oh hati..knapala ko sensitif...

.:. Maa .:. said...

aah kan emma.... risau... skrg dh pndai ckp... byk lak tu ckpnya... huhuhu sedih sgt smlm -.-

.:. Maa .:. said...

pn. ma; sensitif sgt kan skrg klu bab anak2 ni... sayu hati... huhuhu... dh mrh dia baru menyesal.... cite pn.ma ari tu sedih kan... mamanya pun buat cite sedih sgt... meraung anak2... -.-

Elin said...

Ala siannyer abg amca. Emm kak wina lg la..sll kena mrh ngan mama. Mama dia ni garang..tgk je lmbut nih. Haha kak emma..wina mmg kepoh..tp dpn org shy2 cat. Amca da clever la. Byk sgt ckp..abg nam lak tu.

.:. Maa .:. said...

olin, sian kan.... sedey i mrh2 dia... huhuhuh.... amca selalu kena mrh, tu yg dh pndai nk rajin2, nk kms2, nk jg adik... huhuhuhu... abglong kn.

cplud miera said...

bape thun dh ank bujang akk ni? skolah pasti ke? sweet sgt entry ni..syahdu gitew

.:. Maa .:. said...

mira, 4taun... bkn pasti... sek kt minda cerah islamic kindergarden.... hihihihihi.... sweet ke, syahdu iye la.... ;)

cplud miera said...

sweet ibu ngn anak. tp syahdu gk time kene marah n mintak maaf tu. sekolah tu kt nilai ke? bagus dh ajar solat dhuha.

.:. Maa .:. said...

aah mira... blkg bbn tu je... mmg islamic skulnya... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...