Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, August 26, 2013

percubaan pertama - GAGAL!

Fuuuhhhh.... panik tau... nk citer pun xtau nk mula dr mana.... -.-

k, alkisahnya mcmni... setelah 8bln my bambam aryan fully bf, kami decide utk kenalkn dia ngn fm.... huhuhuhu sedeh gk sikit2... sbbnya stok makin susut.... pengeluaran makin sikit, mungkin sbb dh ada 'isi dalam' so mmg mcm tu la kan... tp still ptg n mlm bf dia jgk....

1st, i duk survey2 susu yg agak bgs la utk si tecit tu. sbb di awal2 ni igt nk bg yg da best dulu sblm dia pun lum bsr lg ni... kami pilih anmum utk percubaan pertama ni. tu pun dh abs pk kot... susu bgs n i riki2 mmg anmum terbaik la n termampu lg utk kami.... then beli pek percubaan tu je dulu... simpan kt umh 2,3 hari baru test mlm sabtu baru2 ni... dlm kul 9rasanya, dia dh merengek nk susu i laju nk try bg anmum...

penerimaan pertama sgt successss..... huhuhuhu. i seronok siap tggu n tgk je time dia minum dgn seleranya.... hihihihi... ye la, excited kn sbb dia blh je terima susu tu.... tp 1 oz je abs minum dia stop, igt dh kenyang la, dh sendawa. rilek jp tgk reaksi dia.... ok bg lg dia dh xnk... mungkin baru dia dpt rasa susu lain dr yg biasa dia minum kot... ;)

haaaaaaa..... yg paniknya, xsmpai 5minit lps tu, kuar ruam merah2 keliling mulut dia, n bintik kecik2+gatal2+merebak 1 bdn.... trs kami panik xtau nk buat apa. aryan dh ngntuk, mata dh pejam sbb xlarat sgt.... tp menangis sakan dia sbb xselesa n gatal2..... sian sgt. dia xpnh mcmtu... tggu dulu, kot blh hlg.... i sapu2 ngn myk vco, nmpk kurang sikit.... gosok2 dia.... pastu nmpk telinga dh merah2 menyala.... ruam mcm dh pns2.... ondaspot trs ke klinik, siannya.... smpai je doc ckp alergic susu lembu ni.... doc bg ubat alergik n gatal, krim... blk umh trs i bg ubt tu.. sekali smua susu keluar blk.... termuntah2 dia.... then sapu krim. xlama pastu tertido.... ruam lama2 makin kurang... adeh, sedih tau... touching btl i bab2 anak ni... sensitif. lg2 stkt ni Alhamdulillah aryan lum pnh kena skt apa2 even dmm.... ni 1st time smpai ke klinik... -.-

stress ngn susu anmum n tong sampah tempatnya -.-


susu ni la, langkah 1st yg kami pilih.... huhuhuhu

mula2 bg dia minum, seronok n teruja i tgk dia minum... mmg penuh minat laa.... 


tiba2 dlm 5-10minit rasanya kuar rash n bintik2 kecik keliling mulut sblm merebak kt leher sampai kaki.... -.-

ni baru start dia rasa xselesa.... garu2 telinga, rash dh makin tebal penuh 1 bdn.... adeh.

fuuuhhhh adakah ank 2nd i ni jgk kulit sensitif mcm abgnya.... rasa i xde sgt minum soya masa preggykan dia.... skali dua je minum rasanya, mcm amsyar dulu yesss byk minum soya.... OMG my beby... .-.-


4 comments:

♥ dak pink said...

Mu geng dgn elin juga ke 'berisi' ma?
Tahniah =)

.:. Maa .:. said...

ish nurain ni.... mesti x update ig i keennn.... hihihihi tqvm ;)

mamaamni.blogspot.com said...

olor siannya aryan..tapi kesian jugak kt mamanya..ng bby dlm pewot tu..adess try la cri yg terbaek ye maa

.:. Maa .:. said...

pn ma, duk cari2 lg susu kambing ni.... xtau la mcmana lg... masa dh suntuk ni... huhuhuhu -.-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...