Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, December 6, 2013

trimester ke3 bermula....

sungguh cpt masa berlalu... i dh memasuki trimester ke3 preggy ke3... huhuhuhu jp je rasa.... mungkin sbb kita xigt sgt preggy, masa tu xsdr bjalan yg baby dlm peyut ni makin membesar n aktif... hihihihi... byk jgk temujanji kk i terlepas.... haduiii... sian my tecit dlm peyut ni... menendang bkn main aktif lg...

sehingga ke fasa ke3 ni, i mcm biasa.... mkn selera je.... dh tu xpnh ada alahan... sbb tu bdn cpt naik... dlm sbln blh up smpai 3kg..... omg.... kena kontrol... tp jp2 kontrol pastu lupa.... huhuhuuhu.... ;p

ok, scan terakhir adalah ketika 25mggu.... skrg suda 28minggu.... hihihihi... baby sihat Alhamdulillah... aktif dan melambai lambai.... heeeeeee..... *time scan elok je angkat tgn... kihkihkihkih... eeeerrmmmm coommeeellll.... ;p

owh mesti ada yg nk tau gender my baby ni kan.... eerrrmmmm bayangannya mungkin doc dh nmpak... nanti next week scan lg nk confirm. i pun xnmpk time scan... xpela, mana2 pun i ttp bersyukur atas rezeki DIA.... ;)

erm persiapan baby... masih belum standby.. yg dh beli cuma set bersalin mamanya... kikikiki... tu pn pilih2 xamik smua sbb selalu je xguna... lain2, tmbhan lampin, bj baby, towel dh ready.... nanti2 tmbh lg sikit... teruja nk bersoping brg bby sama dr ank 1st ;) tp ni dh 3rd, dh byk brg ada.... tmbh kan aje.... jimat ;)

owh smlm baru berkesempatan pegi kk setelah i terlewat check up 3minggu dr tarikh sbnr... aduiiihhhh.... dh ready apa nurse nk ckp. tp rilek je dorg.... heeeeeee.... i pegi buat maniskan muka suda.... dh tau kita yg slh kn.... hi hi hi hi..... bz ler -.-

dlm keadaan i tgh bwk perut ni, di tambah dgn si tecit aryan dh 11 bln lbh n makin lasak berganda2 tu.... masih blh terkawal lg... keadaan ok.... sbb ramai tnya blh ke nanti nk handle... ank kecik lg.... camana nanti... xpenat ke.... owh sya ada somi yg byk membantu.... heeeeee.... Allah bg rezeki pun, pada mereka yg mampu menanggung... kan... insyaAllah.... DIA dh ada perancangan... ank itu rezeki.... (^_^)

okla... update sikit je.... kang smbg lg. bebai... ♥

5 comments:

cplud miera said...

assalam kak.. wah kejap je masa kan. dh masuk 3rd trimester. rindu pulak zaman preggy dulu. moga baby n akak chat. semoga dipermudahkan semua urusan :)

Nor Ayuni Rosli said...

Salam perkenalan dear. Dah nak masuk 3 dah anak you eh? Huhu x terkejar dengan I ni.

Nak exchange link boleh sebab dulu URL saya bnsyg-stories.blogspot.com
New URL would be ayuni-stories.blogspot.com
Let me know ye? Thank you

.:. Maa .:. said...

mira... tu la jap je... Alhamdulillah stkt ni sht aje... klu rindu preggy lg la... hehehehe... maseh. amin... ;)

ayuni... blh... tq sggah blog ni

Nor Ayuni Rosli said...

Welcome. Ok saya dah link. Tq and jaga kesihatan ye.

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...