Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, May 15, 2013

Upin Ipin

Aryan suka tgk Upin Ipin... klu nk bg diam psg Upin.... heheheh.. mcm Abg Amsyarnya gk.... kusyuk tgk... dahla skrg kepala dh mcm Ipin... kikikiki....rambut kuar xrata, botak je sng... rasa kali ke3 dh kot.... oke tgk dia tgh kusyuk tu... ;)


omey2... hihihi.... tgk beria tu... ;)


ni latest... kepala dh botak cam ipin ;p


Monday, May 13, 2013

Walampooooooooooooooooooooooooooooo (^_^)

Ini kisah abg amsyar yg dh skul kt MCIK tu .... Alhamdulillah, Dh igt n mengenal huruf A-Z, Alif - Yaa,     1-20 in BM n BI, doa2 pendek, zikir2 mudah, dan ayat bacaan dalam solat.... kira ok la kan bdk 4 thn igt yg asas2.... ;)

klu dia boring kt umh atau dlm keta, mulut xlps nyanyi2 lagu zikir dia, zikir taubat tu... doa  pelindung yg Bismillahillazi... subhanallah... Alhamdulillah... tp ikut gaya n lagu dia la.... yg bab kisah tajuk kt ats tu sbnrnya bacaan dlm surah al-Fatihah.... pnya lawak. tiap kali dia baca al-Fatihah mesti i tegur.... dr Bismillah smpai ayat terakhir tu kan, klu kita sebut ghoirilmaghthu bi'alaihim walathoooo liiiin..... Amiiinn.... tp versi abg amsyar lak, walampooooooooooo liiinnnn... Amiiin... hahahaha ;p

Bila i tegur dia, abg, walathoooo la.... dia bkeras ckp, bkn.... walampoooooo.... sungguh2 oke yg dia yakin btl sgt. i ckp lg walathoooooo..... dia marah lg, walampooooooooooo lah mama.... hahahahaha....
lawak weiii. i ckp, ok esk tnya ustaz btl2 sebutnya..... ;p dia igt tu pun sbb skul dia MICK tu sblm mula belajar solat Dhuha dulu, sbb tu la hari2 blk mulut tu asyik bc ayat2 dlm solat je.... sebutan dia je versi lain.... haih cane tu....

ptg2 bila amik abg amsyar, papanya selalu tnya, abg belajar apa... dia ckp bljr A-api, B-bola, C-cacing.... D-daun, E-Emak.... smpai Z.... hari2 itu je yg dia bc... pastu bc surah al-Fatihah yg walampoooo tu... ;p kuikuikui... jd ler, asal ada yg dia igt ;)

sampai skrg pn, walampooooooo liiinnn amiiinnn...... haish.... mcm2... dia lak yg ngajar mamanya.... ;p 

owh my prince... ur alwayz in my heart... teman gado mama ni.... ♥

Friday, May 10, 2013

Deep Freezer 4 EBM

lg cerita pasal EBM (expressed breast milk).... dh lama tangguh2 nk stori psl ni, tp masa sgt2 mencemburui sya.... hihihihiih ;p

entry lps, mmg i ada bgtau yg stok ebm Aryan sgt byk smpai terpaksa menumpang stok ke sepang nun umh my sis n umh bbysitter jgk.... freezer i mmg full xblh lgsung nk isi brg2 lain.. makin hari hasil pengeluaran makin bertambah melebihi permintaan... owh noooo.... buntu kami somi isteri pk kan cara mana lg nk smpn stok2 tu..... so, pilihan terakhir yg blh buat benda ni setel adalah beli deep freezer.... fuuuuhhh.... pasrah je la... mlm tu bincang2 esk cergass cari. dh xde pilihan lain.... pegi kedai perabot plg bsr kt nilai ni.... haaaa mmmg ada la situ, mcm2 jenis peti beku ada..... bila pilih2, n bgtau tokey tu yg tujuan peti beku ni utk isi susu, bkn lain2.... dia suggest yg mcm tray kabinet tu.... tgk pd harga, mmg deep freezer yg org smpn ais, brg2 bsh kt kedai tu murah lg, tp bila amoi tu ckp, klu nk smpn susu, baik beli yg mcm tray ni.... sng nk amik yg tarikh lama2 dulu. xyh nk menggali bwh2... errrm btl gk.... then my hubby pilih je la yg tu.... lg pun mcm moden sikit.... kihkihkihkih... smpt gk memilih tu.... i ok je, hati dh bunga2 sbb dh setel selesaikn 1 kerumitan.... ;)

ok, sblm maghrib, smpai umh.... eksaited oke nk kms dlm tu.... tp xblh on trs, tgh mlmnya bru blh on lps gasnya stabil.... kuarkan smua dlm peti ais i stok2 tu.... skali fulll jgk..... eeerrkkkk.... sama2 pndg dh kami.... huhuhuh.... tp yg best tgk bila freezer peti ais clear..... kosong.... waaaaaaaa smgt nk penuhkn beli mcm2.... yeay! hehehe... ;p *trs esknya beli brg bsh n fastfood 4 abg amsyar byk2..... ;p


Aryan oh Aryan, time abg amsyar dulu xde mcm ni sbb mama xsungguh2 nk fully bf.... ni rezeki awk ler syg..... 

yeah, operasi men'transfer'kan ebm bermula... susun rapat2... jom tgk tuuuu....


ni rupa deep freezer nya...

dan ni adalah view peti ais i sblm ni transfer EBM ni ke DF

dh makin kurang.... hihihi seronok.

msk dlm try2 DF tu...

kms...
dh mskkan smua.... gmbr sblh kanan tu latest. dh full.... yg plg syok skrg n di saat ini peti ess i full kembali.... uwaaaaaaa...... cane ni..... ;/ *tu pn dh  di transfer 1 tray ke umh bbysitter.... OMG... pls.

letak gambo budak mok yg minum susu manyak ni. hihihihihi... ;)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...