Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, August 26, 2013

percubaan pertama - GAGAL!

Fuuuhhhh.... panik tau... nk citer pun xtau nk mula dr mana.... -.-

k, alkisahnya mcmni... setelah 8bln my bambam aryan fully bf, kami decide utk kenalkn dia ngn fm.... huhuhuhu sedeh gk sikit2... sbbnya stok makin susut.... pengeluaran makin sikit, mungkin sbb dh ada 'isi dalam' so mmg mcm tu la kan... tp still ptg n mlm bf dia jgk....

1st, i duk survey2 susu yg agak bgs la utk si tecit tu. sbb di awal2 ni igt nk bg yg da best dulu sblm dia pun lum bsr lg ni... kami pilih anmum utk percubaan pertama ni. tu pun dh abs pk kot... susu bgs n i riki2 mmg anmum terbaik la n termampu lg utk kami.... then beli pek percubaan tu je dulu... simpan kt umh 2,3 hari baru test mlm sabtu baru2 ni... dlm kul 9rasanya, dia dh merengek nk susu i laju nk try bg anmum...

penerimaan pertama sgt successss..... huhuhuhu. i seronok siap tggu n tgk je time dia minum dgn seleranya.... hihihihi... ye la, excited kn sbb dia blh je terima susu tu.... tp 1 oz je abs minum dia stop, igt dh kenyang la, dh sendawa. rilek jp tgk reaksi dia.... ok bg lg dia dh xnk... mungkin baru dia dpt rasa susu lain dr yg biasa dia minum kot... ;)

haaaaaaa..... yg paniknya, xsmpai 5minit lps tu, kuar ruam merah2 keliling mulut dia, n bintik kecik2+gatal2+merebak 1 bdn.... trs kami panik xtau nk buat apa. aryan dh ngntuk, mata dh pejam sbb xlarat sgt.... tp menangis sakan dia sbb xselesa n gatal2..... sian sgt. dia xpnh mcmtu... tggu dulu, kot blh hlg.... i sapu2 ngn myk vco, nmpk kurang sikit.... gosok2 dia.... pastu nmpk telinga dh merah2 menyala.... ruam mcm dh pns2.... ondaspot trs ke klinik, siannya.... smpai je doc ckp alergic susu lembu ni.... doc bg ubat alergik n gatal, krim... blk umh trs i bg ubt tu.. sekali smua susu keluar blk.... termuntah2 dia.... then sapu krim. xlama pastu tertido.... ruam lama2 makin kurang... adeh, sedih tau... touching btl i bab2 anak ni... sensitif. lg2 stkt ni Alhamdulillah aryan lum pnh kena skt apa2 even dmm.... ni 1st time smpai ke klinik... -.-

stress ngn susu anmum n tong sampah tempatnya -.-


susu ni la, langkah 1st yg kami pilih.... huhuhuhu

mula2 bg dia minum, seronok n teruja i tgk dia minum... mmg penuh minat laa.... 


tiba2 dlm 5-10minit rasanya kuar rash n bintik2 kecik keliling mulut sblm merebak kt leher sampai kaki.... -.-

ni baru start dia rasa xselesa.... garu2 telinga, rash dh makin tebal penuh 1 bdn.... adeh.

fuuuhhhh adakah ank 2nd i ni jgk kulit sensitif mcm abgnya.... rasa i xde sgt minum soya masa preggykan dia.... skali dua je minum rasanya, mcm amsyar dulu yesss byk minum soya.... OMG my beby... .-.-


Thursday, August 22, 2013

fun fair....

abg Amsyar mmg excited la klu fun fair ni dtg nilai.... haih.... kobar2 dlm keta nk msk main2 dlm tu... dh 2 round bwk dia msk sini... agaknya dh hampir smua mainan ringan2 tu dia dh rasa, langsung xtakut bdk ni, gayat pun xde.... siap bangun ddk lg klu naik yg pusing2 tu... i xla..... pening lalat kang sape nk jwb... tgk pun dh mabuk.... huh -.-

gmbr ni time yg 1st round bwk dia, yg ke2 xamik gmbo pun sbb maklongnya bwk n layan dia nk naik itu ini.... hehehehehe.... i ddk je tgk dr bwh... hiihihi... tq maklong byk ssh pyh seronokkan ank buahnya yg dh pndai demand mcm2 ni haaaa.... ;)

k, tgk gmbr ni.... yg main2 lain i xsnap, sbb duk dukung si tecit yg excited jgk tgk lampu2 keliling dia.... hihihihihi ♥♥♥




Tuesday, August 20, 2013

bermesra-mesraan....

haih, cenonet tu mcm dh bsr sgt dh... nk main je ngn abg dia. menggeletek nk join klu tgk abgnya main apa2.... tergelak2. xsbr2. pdhal kdg abgnya main sorg je pn. abg pun lasak+kasar main ngn adik... mana2 la.... tp kena jg2 gk la, geram abg kt adiknya lain mcm sikit. suka peluk kepala adik kuat2..... buat i terkejut je tgk reaksi dia.... -.-

hehehehe..... xmalu dua2 xpkai bj... ;)


refresh blog

xtau dh nk tkr apa lg... ni je dulu kot.... ooopppsss psl header tu jgn la ckp apa2, i love tis pic.... huhuhuhuhu sbb tu la gmbr sama yg ni  ada dimana2.... kang dh ada gmbr yg sesuai lg i tkr lg.... nk msk entry raya ni, tp kena kumpul idea n kretiviti..... tggu, insyaAllah jp2 lg.... k, rehat dulu la... daaaaaaaaa ;)


Tuesday, August 6, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri ;)

Salam, baru nk update psl raya thn ni, post puasa lgsung xde.... huhuhuhu... mood mls berganda2... -.-

Alhamdulillah, thn ni 1st time kami raya ber4.... sgt teruja.... hihihihi, bkn sbb apa sbb mungkin ahli dh bertambah, suasana tu agak 'meriah' sikit.... aka terkalut sikit... kuikuikuikui... ;p

ok, tema kami tahun ni meroon. plan asal nk kaler lain tup2 pnya ssh nk dpt kain yg kaler kami nak tu.... so mls pk, tgk meroon ok je, blh laa.... kaler asal kami plan nk sweet yellow corn. tp plan ni sambg thn dpn nmpknya.... adesss -.-

persiapan kami dh siap rasanya... Alhamdulillah bersederhana saja.... asal smua cukup dh... ;)

owh thn ni kami beraya di Taiping dulu, mmg turn sana dulu... hihihihi... i xkisah pun mana2, sama je... raya ke3 insyaAllah blk sblh sana plk.... doakan kami selamat semua ye... *wweeeiiiiiiiihuuuuu mlm ni btolak ;p

ok dikesempatan ni kami nk ucap 

kepada semua kawan2 di alam nyata atau di alam maya....
moga kita sama2 dpt manfaatkan syawal yang mulia ni sebaiknya...♥

&

berhati2 dijalan raya... jgn laju2... 
rilek n steady oke, moga selamat semuanya ;)


dari kami sekeluarga ;)


:: syuk ::maa ::abg amsyar ::baby aryan ::

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...