Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, October 25, 2013

Doa untuk anak mama.... -.- ♥♥♥

Untuk my little heroes, baby tomey dlm tummy mama.... doa ni selalu mama baca utk anak2 mama syg... moga yg terbaik dunia akhirat untuk smua kesayangan mama papa... kasih syg kami tiada penghujung.... *tetiba syahdu... -.-


Ya Allah,
Kurniakanlah anakku ingatan yg kuat,
agar dia mampu menghafal Qalammu,
Lembutkanlah Lidahnya,
Untuk membaca Qalammu & Zikir kepadaMu,
Takut dan Tundukkanlah hatinya,
Agar takut denganMu,
Terangkanlah hatinya,
Agar mudah menerima IlmuMu,
Cantikkanlah dirinya,
Sepertimana kau mencatikkan dunia ini,
Ampunilah dosanya,
Sejak dia sebelum,sesudah kehidupannya,
Berikanlah jodoh yg terbaik untuknya,
Jadikanlah telinganya,
Agar menyukai sebutan dan bacaan
yg memujiMu,
Jadikanlah matanya,
Mata yg mampu melihat
kebenaran dan keesaanMu,
Jadikanlah tangannya untuk berbakti
dan berjuang kepadaMu,
Jadikanlah kakinya,
Kaki yg sentiasa menuju jalan yg diredaiMu,
Jadikan juga hatinya,
Hati yg mencintai Muhammad Rasulmu,
Juga hati yg dekat dengan hatiku,
serta Jadikanlah dia anak yg Soleh&Solehah. 
Amin..
 




amanah DIA yg xternilai.... ;)

Monday, October 21, 2013

bersiar-siar...

petang2 lps amik heroes mesti singgah mana2 nk bg heroes 2org ni sonok... mana2 pun xpe, jap pn xpe.... ni 2mggu lps rasanya lps amik abg amsyar kt skul singgah jap dataran nilai bg abg amsyar main ngn adik aryan skali... ddk je smbil mkn eskrem... hihihihi... sonok ler bdk2, itu je dorg suka pun kan... heheee... tgk gmbr jom...







gmbar abg amsyar kt tab... hhhmmm dia dh huru hara main kt playground nu haa.... hehehe.... aryan jgk menten... abg dh xde hati nk bgambar dh.... ;) ♥ u lah...


Thursday, October 3, 2013

owh my baby inside.... (^_^)

fuuuhhh.... pnya lama duk tangguh2 nk cite my baby cumil inside my tummy nih.... huhuhuhu sian baby, dh nk msk 5bln dh baru mama nk stori psl dia.... ish xptt.... -.-

ok la, memula kejadian kisahnya begini..... peeuuuuwwwwwww refresh blk..... eerrmmm mmg utk tambah ahli keluarga slps si tecit Muhammad Syuhayl Aryan kuar tu, kami mmg 'xmerancang' *psssst, xmerancang utk nak & xjgk merancang utk mengelak... redha ;)... sbb plan utk tambh ank ke-3, kami jgka awal thn dpn 2014 ni n hjg2 thn bersalin.... hehehehe... kira ngam2 la aryan 2thn adiknya kuarkn... tetapi........ terawal plk rezeki kami dtg. so, bila dh confirm, ucaplah Alhamdulillah... ;) time dh confirm preggy tu aryan 4 bln rasanya. huhuuuu.... tp xpe, xpnh pun ada dlm hati ralat ngn bby yg dh wujud dlm my tummy ni... syukur w/pun rezeki terawal plk dtg dr yg dirancang.... ;) rezeki dr DIA xbaik merungut2 kan.... perasaan pun bunga2 bila dh tau n neves mcm sblm2 ni jgk ;)

ok, skrg dh hampir 5 bln. jp je kn. tp perut lum berapa nk nmpk pn.... sama cam preggy kan aryan dulu, 6,7 bln baru nk nmpk peyut.... tp bila kuar berat baby bsr jgk.... heee. kira brt la klu melepasi 3kg kan... hihihihi....

sehingga skrg checkup baby ok, scan pn ok, doc ckp nmpk mcm bby besar... cuma skrg kami tertunggu2 apakah gender baby kali ni.... yuhuuuuu.... sbr... xpela mana2 pn, asal sihat walafiat syukur Alhamdulillah ;)

owhh... due dijangka 26hb Feb 2014.... awal thn plk kali ni, abg2nya smua hjg2 thn.... w/pun jarak umur sbnr ngn aryan 1thn 2bln time adiknya kuar tapi klu ikut thn, jarak 2 thn jgk... ok la kan... hihihihi

jom layan pic scan bby yg dh buat.... ♥♥♥


masa 1st scan ni 13minggu (3bln 1minggu)... excited sbb mula2 tgk dh bsr mcm ni... ;)


yg ni gambar masa 18minggu (4bln 2minggu)... 


ada 2 gmbr lg yg xjmpa nk msk sini. Alhamdulillah, smua2 baik2 sj.... baby pun dah aktif bgerak.... ok, simple update... nanti update lg perkembangan baby... doakn smuanya baik2 sj ye... ;) ♥♥♥


Wednesday, October 2, 2013

Abgngah Aryan...

si tecit ni kn, w/pun bakal bergelar abgngah, umur pn baru msk 9bln tp akal dia pjg sgt dh... huhuhuhu.... byk tul dia nk buat termasuk la gmbr ni ha.... sbnrnya i kt dapur, tggal dia kt ruang tamu main sorg2.... abg amsyar n papa gi opis, i kuar2 tgk dia dh abs selongkar sume dlm laci kabinet tv ni.... camana dia blh buka, agk ketat jgk utk si tecit ni tarik... haish... ptt syp duk diam je kena tggal... -.-

aiyoorkk.....tatayu...  abes sepah brg papa ;/


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...