Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, December 29, 2014

Sembang2 Abg Amsyar pasal Banjir...

Di pagi hari yang hening, Dihujung minggu yang indah... mama bangun ngn baby Arfan sbb nak buaikan Arfan... tetiba Abg Amsyar pun trn jgk, bgn awal dia sbb tdo mlm pn awal.... tgh buaikan Arfan mama layan Awani tgk keadaan banjir.... kisahnya...

Mama : Eh Abg dah bangun... awalnya... *sambil dia mamai2 baring kat sblh mama
Abg : Aah, abg cari mama... *mata kat tv
Mama : Arfan nk buaila.... tgk tu air byk dah naik *sambil tunjuk kat tv
Abg : Ya Allah... nape air byk masuk umah dia tu mama.... dia tak tutup pintu la tu kan mama...
Mama : hish... tu banjir la... hujan lebat... air sg naik msk umh...

Hahahaha.... blur mama nk cite... dia mmg byk tnya skrg... layan je mana sempat, yg xsempat i ckp je, xde apa.... aah... iyeeer.... kehkehkeh... sian bujang i...

wutever syg... mama suka abg byk tnya....♥ 

Tuesday, December 16, 2014

My yayunk Muhammad Syiraz Arfan 10 bulan suda...

haihh... sungguh berdessup masa berjalan... pejam celik-pejam celik dah 2 org adik dah abg amsyar ada.... hehehehe... dulu asik bcerita kisah dia je le.... skrg cite btimbun-timbun tp mama plk xrajin nk bcerita... hahaha... xrajin ye, bkn malas... kikiikiki

ok, skrg my baby boo Arfan dah 10 bln... Ya Allah... sekejapnya dh besar dia... sooo baikkk sgt... xbyk ragamnya... n skrg Arfan baru blh ddk n merangkak. agak lmbt dr abg2nya... mls nk gerak kai ye... skrg ni pantang tggal jp mesti dh mana2 pegi... jp bwh meja, jap dpn pintu... hahaha... comel la u arfan... ;p

umur 10 bln ni jgkla dia dh pnh kena chickenpox... masa 5 bln rasanya... sian, tp xbyk n cpt baik Alhamdulillah... haaaa paling seronok tgk dia dh pndai nk join abg2nya main... klu abg amsyar ngn abgngah kejar2 dia mula la jerit2 nk main sama.... xpadan ngn cinonet ni... btw abg sukaaaaaaaaaa main ngn arfan walaupn agk kasar... hahaha.... abgngah je yang byk jeles ngn adk... tp dia syg adk, suka peluk kuat2.... adehhh.... semput mama nengok... ;p

ok, tgk lagak dia... heeee ♥

ni gmbr pg2 buta.. mama tgh siap nk gi keja sempat snap gmbr dia... hihihihi...

haa nmpk muka mcm dh bsr sgt... tp aye tecik lg leer.... heeee

suka sgt senyum klu di agah2... sbb tu mama suka snap gmbr dia.... walaupn papa bising asik nk take pic je mama neh.... -.-


hokeeyyyy, nanti cite lg k... mood berblogging suda kembali, so mmg tiap masa i post citer je... bebai...


Wednesday, December 3, 2014

Tqvm Nuffnang ♥

As Salam... tetiba mood hari ni terajin nk buka blog ni... huhuhu sian.... dh lama terabai... mesti sedih blog ni sbb tuannya xberapa amik tau sgt hal dia skrg.... huhuhuhu....

okla, sj2 belek... baca kisah2 lama teringin nk cek income dr nuffnang..... woah dh 3 angka.... walaupun xberapa rajin buka blog ni.... terharu sbb nuffnang tetap bg income walaupun xbyk... xtggu lama trs i tekan cash out..... hahahaha.... ni kali ke2 sudaa.... dpt gaji dr nuffnang...

pas ni azam nk upgrade blog ni. insya Allah.... cerita pun makin byk sbb keluarga makin besar.... btw tqvm Nuffnang.... ♥



Wednesday, May 21, 2014

i'm back

Bismillahirrahmanirrahim...

Waahhh... fuuhh fuhh.... sgt lama xberblogging huhuhu... sampi paswrd pun lupa... jenuh menerai mcm2.... nasib baik blh buka lg... byk sgt perkara dh jd n xsempat nk rekod dlm ni.... ruginya... huhuhu... agk2 ribu riban kot. skrg ni pun baru dtg sikit2 mood nk berblog... insyaAllah lama2 semangat la ni... hrp2 -.-

ok, untuk permulaan ni, biarla sekadar mukaddimah dulu n 'say hai' to kwn2 blog... hehehe.... kang pasni i stori mori lg.... haaa.... semestinya xsbr nk citer psl 'org baru' dlm family i tu... hihihihi.... my bumbum tu dh nk msk 4bln sudaa.... ♥

ok.... bebai.... nk selongkar sume gmbr2 n kisah2 best nk tempek sini... see yeah ;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...