Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, December 30, 2015

Arfan penggigit tegar...


Assalamualaikum

ni kisah budak paling kecik dlm 3 bradik ni... tp paling byk akalnya.... hehehehe.. klu bab main dia la konker dr abg2...  ikut suka ati dia je nk ketuk kepala abg... rampas toys kat tgn abg... ish ish... agresif sgt... abg nangis sbb beralah ngn adik je... arfan...arfan...

1 hal lg, suka sgt menggigit semenjak dua menjak ni... xbg warning dulu... tiba2 menjerit abg, abgngah... igt kenapa... rupanya kena ngap ngn bdk btuah ni... hadoiiii skt jantung mama... gigit bkn sikit2 lebam kot... pastu tgk org dh jerit dia lari gelak2... mama pn slalu kena...

Arfan, mmgla dia yg bongsu tp gayanya mcm yg plg bsr sbb xtakut abg... abg mrh dia mrh blk, abg tepuk dia tepuk blk... last2 dia yg nangis... hahahahahah. lagi2 abg amsyar, klu adik kacau dia... mula2 dia diam dlu buat xlayan... pastu adk lagi naik ats blkg dia... haaaa bila dia dh geram sgt bru dia jerit... nangis adik... ;p


hahaha.... tgk mkn sorg2 xnk bagi org... muka garang tu.... heeeee






Tuesday, December 15, 2015

Konvokesyen Abg Amsyar...

haai... As Salam...

walaupun bln lps berlalu, nak jgk citer sini.... nov lps my 1st heroes yg dlu kecik kenot tu dah konvo 6 tahun kat Mindacerah Islamik Kindergarden aka MCIK... konvo tu diadakan di Anston Hotel kat BIMB Nilai tu... oleh sbb dibuat pada sabtu ptg, so mama ngn Abg amsyar aje pegi... adik2 tdo, papa pn volunteer nk duk umh tgk adik2....huhuhuhu boring nk nunggu la tu...

Btw, abg amsyar ada persembahan... ntah apa nama lupa dh yg wajib kena pakai suar afdlin shauki tu... jenuh mama mencari last2 jmpa kt nilai 3... simple2 aje suarnya tp rm35 rege.... hahahahampesss.. haaa persembahan snow white kot... ke smurf...kuikuikui xdpt nk igt btl2.

Hari kejadian, smpai dh lmbt... msk aje kami 2beranak, ticer dh tggu nk siapkn utk psembahan sume... mama ddk ajela nunggu... 

tgk je gmbr... dh bsr lahaiii bdk ni haaa....

ni yg tertulis dlm buku konvo dia... haiyyooo mau jd polis ye... xbest la poliss.... ;p
 xpe, asal abg suka mama ttp doakan abg  ;)




dh secara rasminya jd alumni mcik dahhh heeeeeee



eermmm bdua je la snap, papa adik2 kat umh... xpela... ;)

.........................................................................................................................................................

ok, ni gmbr2 smpat snap masa abg amsyar nk buat persembahan.... bkn main ngn janggut2 haaa.... yg pasti abg amca paling tecit kat situ... tp mulut plg bising xduk diam ngusik kawan2... dia bkn perasan mamanya perhatikan dia.... hahahaha... notti yeaa...


tgk, ngn kapak siap... lawak lahaaiiii.... (^___^)


...................................................................................................................................................................
ok, secara keseluruhannya, Tadika ni  bgs... progress abg amsyar pun ok... dah blh baca walaupn x selancar mcm kita laa.... klu word ssh tu, slow jgk dia... ok kot utk bdk seumur dia... lain2 bab islamik pn ok je...

Skrg dh nk msk ke alam persekolahan baru... mama doakan Abg jd bdk yg cemerlang dunia akhirat... bijak pandai dan jadi anak berguna masa dpn... Aminn.... jd contoh pada adik2 yeaaa..... syg abg much2... ♥♥♥

As Salam... ;)

Friday, December 11, 2015

Abgngah Aryan di hari Jumaat...

Hari ni agak kelam kabut... eh hari2 pun mcm ni... huhuhuhu... tgk jam tiba2 dh 7.45am... omg... berdesuusss smua... pening kepala rasa...

Antara punca kelam kabutnya sbb i stress si aryan nk mndi pg2 disaat org sume nk bsiap, sbbnya dia dh tgk abgnya dh siap pakai smart2.... dia pun buka bj sume ckp, mama aryan nk mndi nk encem mcm abg... trs msk bilik air... i yg mmg nk cpt msk sama nak setelkan dia... dia kan main seronok duk main pancut2 air... tetiba i masuk je nk mandikan dia, hadooiiii abis baju jubah i yg dh siap ni disemburnyaaa... nangeshh weeiiiiiiiiiii.... trs mamanya kuar langsung xjd siapkan mandi dia... frust giler dh cun2, kena sembur air... last2 papanya yg kena siapkn mndi yan... i duk dpn kipas sambil make up... nasib smpt kering sikit2... fuuhhhh sbr aje la.

abgngah aryan oh abgngah....


selalu geram ngn dia ni.... tp dia la bantal pelok mama tetiap mlm... hehehe
muka inosence saja yee...

Thursday, December 10, 2015

Blog yang dah tak terurus...

Tuan punya blog tetiba blank otak nk update blog sendiri... huhuhuhu... dh mcm umh terbengkalai aje rupanyaa.... sedih... yela, tahun 2015 langsung xde post apa2... uwaaaaa   sadiss....

mungkin sbb sibuk sepanjamg masa.... xpun mood xdak mari... mungkin jgk xde idea nk tertaip dalam ni.... bila dtg teringat kat blog baru nk pk siannya blog aku ni... jgnla terabai dia... huhuhuhu...
nanti anak2 cucu cicit blh baca blk... mesti dorang ckp rajinnya mama menulis dulu... kuikuikui... *berangan...

sblm xde idea... kita touch up2 sikit blog ni... tukar, buang apa yang patut... ok... rindu utk menulis disini...

sweet moment... ♥♥♥ upload dulu gambar 3 hero yg tgh aktif ni...


3 Heroes ni jgkla buat mamanya tak terupdate blog... 
hari2 bersilat cekak... heheheee..... ;*



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...