Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, January 5, 2016

Kelengkapan Sekolah ke Darjah 1 Abg Amsyar

Assalamualakuum...

kali ni nak stori pasal kelengkapan sekolah nak msk darjah 1... darjah 1 je pun... hihihih tp mcm kelengkapan nk sambut baby baru kena pk... hahahaha. over. ok... mula2 kami soping pakaian sekolah dulu... dh setel beli 3psg baju sekolah... then pilih kasut, stokin, stop situ dlu... 2hari blk kuar lg belikan stationary...beli buku2 kat koperasi sekolah, brg2 lain smua dh beli

dah tu, letak setempat kumpul2 rasa mcm dh cukup... tetiba teringat singlet lom beli... gi beli dlu sbb pk nk pakai kemeja putih kena ada singlet,klu x bpeluh budak tu.... sian.... ok siap beli 2lai je sbb xde saiz. Amsyar kecik je pun, kang belabuh sgt sempit plk seluar nk tight in...

bila tiba hari pendaftaran 31hb 12 2015 ok, setelkan yuran... buku teks... beg sekolah dah ada beli kat langkawi aritu, tp mcm kecik... igt nk beli lain...tangguh2 biar je dlu...

Registration day, tgk buku byk... skali buku kerja adalah dlm 18buah.... ok, xpe... kebetulan 2hari sblm nk buka sekolah round2 nilai3 sbb bawak mak ayah shopping tu, tetiba amsyar meround ngn papanya tgk2 beli beg sekolah lain... huhuhu okla tu... lg bgs... ;p

nak jadikan cerita... mlm sblm mulanya hari pertama sekolah, wassap dr member citer pasal kafa kt mana... dia kata nanti baju kafa bwk trs ke sek... baru teringat ya Rabiii... blh mamanya ni pun lupa beli baju kafa. nk pengsan rasa.... confident rasa sek yg sediakan baju kafa...hahahaha... ok, ada lg brg tertggal beli rupanya... dah jadi gtu hari pertama sek x pegi kafa leer jawabnyaaa... xpela, papa pn cuti. duk umh je la... ;)

fuuuhhhhh ampunkan mama amsyarku syg...hihihihihi... blk keja smlm cargass beli ngn sampin skali... terkejar2 dibuatnya...

jom lbh clear tgk gmbr brg2 yg smpt di snap dr mama yg gigih ni... kehkehkeh ;p

permulaan... 
beli 3 pasang dulu uniform sek... papanya lbh suka pilih jenama canggih sbb katanya bgs dr zaman2 sek kita dlu lg... hehehehe... dan i amik 1 kemeja uniform kain licin... nmpk selesa dan ringan je kainnya... seluar jenama school sbb canggih punya saiz besar2....

- kasut sekolah 2 pasang
stokin 3psg
tali pinggang
kapur kasut

baju sukan (beli kat koop sek)
sluar track 2 pcs

alat tulis
pensil warna
pembalut buku
salotip
kotak pensel

beg sek (sblm beli beg bsr sikit-gmbr ni je ada) heheheh
- botol air

buku teks
buku aktiviti

buku latihan
fail2

ok... moga menjadi rujukan utk kwn2 diluar sana... hehehe... ni yang asas sj... nampak barang kecik2 dan simple-simple... tp bajet keseluruhan lebih kurang RM400 per person.. huhuhu... termasuk yuran dan buku2 smua... oh yea.... i memilih utk kafa kt luar dan bukan kat sekolah... pendaftaran utk kafa shj lbh kurang RM450.. monthly harga lain... mudah dan senang... ni termasuk makan, transport (blk tghari shj), kelas KAFA dan mengaji... smua mama sapu... full jadual dia smpai pkl 5. di Tadika lama abg amsyar @ Mindacerah Islamik Kindergarten... sng keja mama sbb dh biasa situ... 

ok, pasni sambung plk abg amsyar di hari pertama persekolahan.... bebai... ♥

3 comments:

cplud miera said...

wah seronok abg amsyar. kak bole x review sket pasal sekolah minda cerah ni. hehe. leh gk emel kt miera486@gmail.com. heheh.

ain.ya.nun. said...

Tq for sharing ma. Boleh prepare mental fizikal utk dua tahun lagi.

=)

.:. SyazMaa .:. said...

mira... ok, nanti kite citer sikit2 psl mindacerah...

ain... ;) basic je tu ain... mula2 blur jgk mama.... hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...